Horeca
Zondags zijn we het hele jaar open tussen 10.00 en 18.00 uur. Vanaf 20 mei 2018 (Pinksteren) kunt u weer dagelijks terecht in de gelagkamer voor een drankje, klein hapje of een lekkere coupe ijs.

(Groepen vanaf 20 personen zijn op afspraak het hele jaar door van harte welkom.)


Wanneer u een bijeenkomst - bijvoorbeeld een familiefeest, een culturele voorstelling, een expositie, een minicongres, een bedrijfstraining of -uitje - wilt organiseren in de Uffelse Molen kunt u daarvoor het gehele jaar bij ons terecht. Daarnaast bieden we een gevarieerd aanbod van activiteiten en faciliteiten. Aan de samenstelling van dit programma wordt continue gewerkt. Als u op de hoogte wilt blijven raadpleeg dan regelmatig deze pagina.

De gelagkamer - ons ontmoetingsplekje - (foto rechts) is in 2018 vanaf Pinksteren tot en met 23 september 2018 dagelijks open voor publiek tussen 10.00 en 18.00 uur. Vanaf september 2017 tot aan het begin van het nieuwe seizoen in 2018 (Pinksteren 2018) zijn we alleen zondags open van 11.00 tot 18.00 uur of op afspraak. Fietsers, wandelaars, ruiters en andere passanten zijn van harte welkom in de sfeervolle gelagkamer - de voormalige koestal - voor een hapje en een drankje. Ook op afwijkende tijden en het hele jaar door zijn in de gelagkamer groepen tot ongeveer 50 personen van harte welkom, maar dan wel gaarne na afspraak (0031 475 568954 of 0031 620 629069). Natuurlijk vertellen we ook graag over de Uffelse molen en haar prachtige omgeving. En als het enigszins mogelijk is, leiden we u even rond. In de gelagkamer vindt u eveneens informatie over de diverse recreatiemogelijkheden in de directe omgeving.

Daarnaast hebben we de grote tiendschuur (foto links) voor groepsactiviteiten tot ongeveer 120 personen. Deze is het hele jaar door op afspraak beschikbaar voor uiteenlopende familie activiteiten, bruiloftfeesten, afscheidsceremonies. En voor exposities, muziek en theatervoorstellingen, vergaderingen, minicongressen, filmpresentaties e.d. De hiervoor benodigde technische faciliteiten hebben we allemaal in huis.
Zowel de gelagkamer als de tiendschuur hebben vloerverwarming, waardoor het er zelfs bij strengere vorst aangenaam toeven is. Daarnaast hebben beide ruimtes goede geoutilleerde keukens, waar voor groepen door onze eigen koks of in samenwerking met gerenommeerde cateraars complete maaltijden kunnen worden bereid.

Na afloop van een feest is het mogelijk in onze kampeerwei de nacht door te brengen in een zelf meegebrachte tent of camper. Onze voorzieningen inclusief hd beamer, AED, douches en toilet voor mensen met een lichamelijke beperking zijn geheel afgestemd op de eerder beschreven gebruikersmogelijkheden.

 
Mogelijkheden.
De Uffelse molen is een regionaal ontmoetingsplekje in een bijzondere omgeving. Een locatie waar regelmatig muziek en theater uitvoeringen en exposities plaatsvinden. Waar ruimte is voor bedrijven en organisaties voor het houden van een personeelsdag, een bezinningsdag, een minicongres of een productpresentatie. Wilt u meer weten of de mogelijkheden bespreken voor een bijeenkomst, bel ons dan voor een afspraak (0031 475 568954 of 0031 620 629069). Wij maken dan een offerte voor u aan de hand waarvan u een definitief besluit neemt.

En voor mensen uit de (verre) omgeving is het een uitmate geschikte plek om samen iets te doen zoals het houden van presentaties, exposities, oude ambachten, landgoedfair, t.z.t. graan malen en vlaaien bakken in het bakhuis. Een historische plaats waar u alle ruimte heeft op uw eigen manier een familiedag te organiseren, een verbintenis of huwelijk aan te gaan, maar ook om afscheid te nemen. Een plek waar halt gehouden kan worden tijdens toertochten en wandelingen. Waar gelegenheid is om iets te drinken en te eten of zelf een streekgebonden maaltijd klaar te maken onder leiding van een professionele privé kok.

Vanaf 2015 bereidt Bart - onze kok - één keer per maand op zondag een speciaal streek en seizoen gebonden menu. Tussen 16.00 en 19.00 uur kunt in onze bijzondere ambiance - binnen of buiten - genieten van een heerlijk en vers bereid drie gangen menu bestaande uit een entrée, voorgerecht en hoofdgerecht voor een vaste prijs van € 25,00. Mocht u dan nog meer heerlijks ambieren, kunt u aanvullend kiezen voor een (grand) dessert, eveneens voor een vaste prijs van € 5,00. Zie het activiteiten overzicht voor de concrete data en menus. Reserveren is gewenst - bvk per email - onder vermelding van het aantal personen, gewenst tijdstip en uw telefoonnummer.

Voor groepen van 20 tot 120 personen verzorgen wij daarnaast in samenwerking met historisch, toeristisch bemiddelingsbureau Maria Bonten diverse arrangementen. Maria Bonten laat u op locatie van De Uffelse Molen bijvoorbeeld op bijzonder aangename wijze kennis maken met rozen, geuren bloemen en parfum . In Streekdrachten bladert zij als het ware met u door een prentenboek en laat zij u en uw gasten via het scherm, kennismaken met prachtige streekdrachten, oorijzers en Brabantse poffers, schitterende bloedkoralen kettingen en ingetogen rouw juwelen, diverse type boerderijen enz. In Abdijen en Bieren ontdekt u de wereld van diverse abdijen, Benedictijnen, Trappisten, Witheren, hun ritme en de Bieren die aan hun abdijen verbonden zijn. Uiteraard inclusief proeverij. En wat dacht u van Blauw bloed in de Uffelse molen of Kiekjes uit de oude doos.

 
Omdat een goede maaltijd goede mensen bij elkaar brengt (Socrates) hebben wij een wel heel bijzonder arrangement voor u. We nodigen u daarbij uit aan te schuiven voor een Middeleeuwse dis. In de historische sfeer van onze originele graan schuur zet Bart Bijlmakers - privé kok - u een bijzondere maaltijd voor geheel in de lijn van Maria´s verhaal over de geschiedenis van het eten. Bon appetit voor een all-in prijs! Kortom een plek om te zijn als je van rust, ruimte, vrijheid, stilte en authenticiteit houdt.
 

Menukaart


Bier: Naast Lindeboom met haar tap en speciaal bieren, bieden wij u een ruime keuze aan trappist en abdijbieren en andere speciaal bieren. Bijvoorbeeld Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort, Westmalle en Zundert. Maar ook speciaal bieren zoals Karmeliet, Bernardus, La Chouffe, Val Dieu, Barbar, Duvel.

Wijn: Ook hebben wij veel aandacht besteed aan de keuze van onze wijnen. Achter onze wijnen staan families die trots op hun product zijn en er alle aandacht en liefde aan besteden om u uiteindelijk te verrassen. Daarnaast hebben wij een beperkte selectie wijn uit de eigen omgeving zoals bijvoorbeeld de auxerrois 2013 van Wijngoed Thorn en de cuvée XL van de Apostelhoeve in Maastricht.

Eten: Wij hebben een kleine maar afwisselende kaart. Een kopje soep, een boeren uitsmijter, een maaltijdsalade, een vers afgebakken broodje, een tosti en een dagschotel horen in de regel tot de mogelijkheden. We zijn tijdens het seizoen in ieder geval tot 18.00 uur open.

IJs, patisserie en fruit: Naast verpakt ijs hebben wij overheerlijke, eigenzinnige en molengenaamde coupes roomijs. Bent u meer van de zoete hapjes probeer dan eens onze traditioneel Limburgse boerenvlaai. Daarnaast zijn er fruitcoupes met versgesneden fruit.  
 
 
 
Pinnen niet mogelijk

 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13 maart 2018.